Городская жизнь«Київ відвідали прем'єр міністри трьох держав-партнерів», — звернення Володимира...

«Київ відвідали прем’єр міністри трьох держав-партнерів», — звернення Володимира Зеленського, — ВІДЕО

-

- Реклама -spot_img

«Київ відвідали прем'єр міністри трьох держав-партнерів», — звернення Володимира Зеленського, - ВІДЕО

15 березня закінчився двадцятий день війни, звернення Володимира Зеленського до українців. 

8 років війни, ми хочемо миру і перемоги, але потрібні зусилля, терпіння і боротьба.

 «Запрошую усіх друзів України відвідати Київ. Тут може бути небезпечно, бо наше небо ще не закрите від російських ракет і літаків. Рішення про посилення нашого арсеналу в повітрі ще не ухвалене. Ми не отримали літаків. Але погляди всіх людей світу зараз спрямовані саме на нашу столицю, на українців. Тож кожен, хто з нами, отримає вдячність. Не тільки нашу, а й інших народів», — Володимир Зеленський.

Головне у звернені:

  • Наша делегація продовжує працювати у переговорах з Російською Федерацією, зустрічі тривають, позиції на переговорах звучать вже реалістичніше. Проте ще необхідний час, щоб рішення були в інтересах України.
  • Окупанти на 20-й день війни не мали успіху, хоча кидали у бій 1000 своїх людей, ворог втратив техніку, ще сотні солдатів, дуже багато загиблих російських строковиків, десятки офіцерів серед вбитих окупантів та ще один генерал.
  • Кількість ракет, що Росія застосувала до України вже перевищує дев’ятсот, авіабомб стільки, що їх неможливо підрахувати. 
  • Від артеллерійського удара окупанта загинуло ще двоє журналістів: українка Олександра Кувшинова та представник американського  Fox News Пьер Закжевский, ще один журналіст важко поранений. 
  • 15 березня Київ відвідали прем’єр міністри  трьох держав-партнерів, держав-друзів: Польща, Чехія, Словенія.
  • У Польській делегації також був присутній  віце-прем’єр міністр пан Мирослав Качинський.
  • Рішення про посилення нашого арсеналу в повітрі ще не ухвалено, ми не отримали літаків.
  • Зеленський виступив у парламенті Канади, перед усією політичною спільнотою. Канада прийшла на допомогу серед перших, за що ми вдячні. Президент закликав залишати лідерство, та давити новими санкціями проти РФ.  
  • У середу запланований виступ в конгресі Сполучених Штатів Америки. Висловлюємо вдячність президенту Байдену і всім друзям України у США за новий пакет підтримки наших людей на 13,6 млрд доларів. 
  • Збиралась Верховна Рада України, ухвалені економічні новації та податкове послаблення, які повинні зберегти робочі місця і дати бізнесу України працювати.
  • Встановлена нульова ставка акцизу і 7% ПДВ на пальне. 
  • Новим законом даються і необходні гарантії ТРО, усі добровольці будуть визнані учасниками бойових дій.
  • Прийнято технічне рішення про подовження воєнного стану, також врегульовані всі нюансі роботи поліції в умовах воєнного стану.
  • Є сподівання, що у середу відбудеться довгоочікуваний порятунок з міста Ізюм, Харьківської області. Гуманітарний коридор погоджений.
  • За минулу добу вдалося врятувати 28 тисяч 893 українця із районів бойових дій в Сумській, Харьковський, Донецькій областях. З них 20 тисяч змогли виїхати з Маріуполя, поки що тільки власним транспортом — ситуація дуже важка.
  • Українську колонну з гуманітарним вантажем постійно блокують російські солдати.

«Я підписав сьогодні указ про відзначення державними нагородами 139-ти військовослужбовців ЗСУ, які відзначилися в обороні нашої держави, 32 з них посмертно. Також підписав указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена Золота Зірка, полковнику Гудзю Валерію Федоровичу — посмертно, за героїчну оборону Попасної в Луганській області. Полковнику Котенку Сергію Леонідовичу — посмертно, завдяки його мужнім діям та особистій рішучості було знищено кілька колон ворожої техніки. Полковнику Мариняку Олександру Мирославовичу — посмертно, завдяки його рішучості під час оборони Київської області знищено велика кількість солдатів противника, скупчення паливозаправників та ворожої техніки. Майору Збитову Павлу Олеговичу — посмертно, завдяки його профісіоналізму та рішучим діям було знищено декілька крупних підрозділів ворога. Вічна пам’ять кожному, хто загинув за нашу Україну. Про присвоєння звання Героя України з врученням ордена Золота Зірка старшому лейтенанту Дозірчому Дмитру Леонідовичу, його ефективні дії при обороні Херсонської області дозволили нашим силам вийти з оточення і продовжити боротьбу. Старшому лейтенанту  Сидуньцю Володимиру Володимировичу, завдяки його діям знищено дивізіон російських ескандерів. Слава вам всім, слава усім нашим героям, Слава Україні!» — наголосив Володимир Зеленський.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

«Слуги народу» не підтримали правку Юлії Тимошенко, яка передбачала виділення додаткових коштів на потреби ЗСУ

Держава має розблокувати залишки на рахунках бюджетів тимчасово окупованих територій та спрямувати їх на потреби військових, які захищали та...

Рада поддержала новое постановление о переименовании 327 населенных пунктов, но не затронула город в Одесской области

Верховная Рада Украины поддержала новое постановление о переименовании 327 населенных пунктов. Накануне голосования за предыдущее постановление провалили.Об этом сообщил...

ВСУ расширили плацдарм в Курской области, а рф продвинулась на Донбассе – ISW

Украинские военные продвинулись в Курской области. В то же время российские захватчики давят вдоль линии Купянск - Сватово -...

Одесская опера презентует новую программу «Опера, мюзикл и джаз»

Что является причиной популярности тех или иных событий? Знакомые, любимые мелодии? Чудесные...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Самый мощный дальнобойный удар по России: взорвались боеприпасы на миллиарды долларов

Вчера Украина нанесла мощнейший дальнобойный удар в глубину территории россии —...

На одесском вокзале вместо Утесова будут включать песню Монатика «А что?»

 «Укрзализныця» вместе с украинским популярным певцом Монатиком запускает проект по замене звуковой...

Советуем прочитать

«Слуги народу» не підтримали правку Юлії Тимошенко, яка передбачала виділення додаткових коштів на потреби ЗСУ

Держава має розблокувати залишки на рахунках бюджетів тимчасово окупованих...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас