Городская жизньПроєкт мирної зброї

Проєкт мирної зброї

-

- Реклама -spot_img

Проєкт мирної зброї

Новини компаній

Через війну в Україні зруйновано чи пошкоджено більше 4 000 житлових будинків або понад 44 млн кв. м житла українців, й, на жаль, це не остаточні цифри… Зима близько, як в «Грі престолів», а де ж і як будуть жити українці, позбавлені житла російською армією?

Тож, команда українських архітекторів на чолі з архітектором Олегом Волосовським, який задумав цей проєкт ще в перші дні війни, перебуваючи у лавах тероборони, — об’єдналася разом із українськими виробниками у платформу, створила виробництво повного циклу модульних меблів MOD та модульного містечка CAMPUS і назвала його — Peaceful weapon. Проєкт мирної зброї. А також ретельно продумала усі деталі й навіть подбала про корисне життя цієї розробки після перемоги та відбудови країни.

«Ми випробували цю системуще до війни у хостелі Stalker, що під Чорнобилем, тож ясно, що маючи цей досвід, з перших днів війни наша компанія не припиняла роботу і розпочала розробку конструкторської документації житлових модулів. Вони розраховані на будь-яке приміщення, починаючи з бомбосховищ і закінчуючи офісним центром, спортзалом чи торговим залом. Там за 1,5-3 години можна зібрати повноцінне житло для переселенців та біженців за допомогою 2-4 людей. Навіть без фахової освіти, адже розроблена детальна інструкція аж до складеного списку інструментів», — розповідає Олег Волосовський.

До наступу перших холодів, за 2-3 місяці за допомогою модульних меблів MOD можна вирішити житлове питання для десятків тисяч людей, якщо почати просто зараз монтувати їх в спорожнілих через війну офісних та адмінбудівлях, за умови наявності в них підведених основних комунікацій: води, каналізації, електрики, тепла.

Монтаж одного модуля займає в середньому від 1,5 до 3 год. мінімальними силами. Проте важливо, що в цьому процесі будуть задіяні тільки українські виробники, а це створення робочих місць, що надважливо для функціонування економіки країни, що воює, зокрема і стимул повернення робітників будівельних та виробничих спеціальностей назад в Україну. На сьогодні вже є домовленості із виробниками Житомира, Дніпра, Рівного, Миколаєва, Мукачеве та ін. міст. Каркаси модулів є двох видів — металеві (більше призначені для використання у бомбосховищах та казармах) та дерев’яні. Це дає можливість обрати виробництва, розташовані на території, де будуватиметься модульне містечко. Наповнення модулів також передбачає широкий спектр місцевих матеріалів.

«Ми вирішили, що можемо запропонувати нашим військовим жити з кращим комфортом та зручним ліжком. Військові матимуть власний куточок, де можна не лише спати. Їм буде куди скласти бронежилети, каски, рюкзаки», — додає архітектор.

В модулях передбачені усі необхідні елементи забезпечення гідного та комфортного життя як для тимчасового проживання так і майбутнього переобладнання для комерційного використання: від кухонних та душових модулів, санвузлів до наявності електрофурнітури, текстилю, USB-портів.

Модулі та модульні містечка спроектовані як універсальні. Розмір може бути 2,5х2,7 метрів і завдовжки 6 метрів. Одна фура може перевозити два модулі. У проєкті Волосовського один модуль — це спальня та міні-кухня. Другий — два сантехнічні блоки (один для сусіднього модуля) та невелика вітальня. Також є модуль з кухнею, їдальнею, шафами для одягу та валіз, місцем для комп’ютера.

Після використання для швидкого забезпечення потреб розселення людей, які залишились без житла, — їх можна використовувати в мирний час для облаштування спортивних баз, дитячих таборів, баз відпочинку, санаторіїв та костелів.

Термін виробництва одного будинку модульного тимчасового містечка для переселенців – близько двох місяців. Будинки можуть бути пристосовані до проживання у будь-яку пору року. Доставка готових будинків на ділянку здійснюється авто або залізничним транспортом, оскільки модулі одразу виготовлені під розміри перевізних платформ. Монтаж будинку займає 2-5 дні, включаючи підключення до водо-, електропостачання, каналізації.

Проєкт ґрунтується на трьох китах: оптимізація процесу, комфорт, продумана інженерія.

«Свою ініціативу ми зробили: за 3 місяці розробили і перевірили із професійними конструкторами, виготовили і демонструємо загалу. Показуємо готові модулі, аби достукатись до чиновників, голів найбільш постраждалих місцевих громад і всіх тих, хто приймає рішення, де і як буквально за 3 місяці будуть жити люди, що втратили житл. Зволікати – нема часу. Всі ж подаровані Польщею та іншими країнами модульні містечка не в змозі розмістити всіх, хто цього потребує. Тож треба звернути увагу на своє – українське виробництво і можливості», — акцентує Волосовський.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Россия атаковала авиабомбой жилой дом в Харькове — 35 человек ранены

Около часа назад Россия совершила очередной террористический акт против мирных жителей Харькова...

В Одесской области проводили в последний путь пограничника Сергея Дачева, погибшего на фронте

Вчера в Одесской области в городе Болград проводили в последний путь героя...

Люди на дахах авто та затоплені вулиці. Одесу накрила сильна злива

Cильна злива затопила Одесу 15 вересня. Дехто ховався від води, яка наринула, залізши на дахи авто.Про це повідомляє...

Армия рф вчера ударила по Одесской области двумя баллистическими ракетами

Российская армия вечером 14 сентября атаковала Одесскую область двумя баллистическими ракетами.Об этом сообщили в Воздушных силах ВСУ.По Одесской области...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Российская ракета убила в Одессе двух человек

 Сегодня вечером Россия атаковала мирный город Одессу баллистической ракетой с запрещенной кассетной боевой...

УПЛ: “Чорноморець” в останній атаці вирвав перемогу над “Інгульцем”

Одеський “Чорноморець” мінімально переграв петровський “Інгулець” в 6-му турі української Прем’єр-ліги.Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас