Городская жизньЗагроза ракетних ударів по Одещині з моря та атака...

Загроза ракетних ударів по Одещині з моря та атака стратегічною авіацією залишається високою

-

- Реклама -spot_img

Загроза ракетних ударів по Одещині з моря та атака стратегічною авіацією залишається високою

На півдні України обстановка динамічна, складна, але контрольована силами оборони.

Про це повідомили в ОК «Південь». 

«Противник продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. З метою сковування дій наших військ веде обстріли із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та періодично завдає авіаційних ударів.

Так на світанку нанесено масований ракетно-артилерійський удар по Миколаєву та передмістю. Реактивними системами залпового вогню «Смерч» та зенітно-ракетними системами С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини обстріляно декілька районів міста. Пошкоджено газову магістраль, будівлю школи та двох медичних закладів, уражено тролейбусне депо, цехи рибогосподарського підприємства, кілька житлових багатоповерхових будинків. За попередніми даними кілька цивільних осіб отримали поранення. Триває розбір завалів, з’ясування обставин. Інформація по постраждалих уточнюється.

В Баштанці ракетним ударом зруйновано котельню, стався виток газу, одна людина загинула, інформація про масштаби руйнування та постраждалих уточнюється.

Вночі в Бериславському районі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група, до 10 осіб, була зупинена вогнем нашого підрозділу. Противник був змушений ретируватися.

Одразу за влучним ураженням складів боєприпасів в Новій Каховці, артилерійським підрозділом було прицільно влучено в ще один склад боєприпасів в Чарівному.

Корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти 5 ракетних кораблів, також додано 1 підводний човен. Отже сумарно напоготові 44 «Калібри». Великих десантних кораблів наразі 3.

Сили оборони, шляхом комплексної взаємодії Морської охорони Держприкордонслужби, ВМС ЗСУ, берегових підрозділів і сил протиповітряної оборони відстежують та контролюють безпекову ситуацію щодо проходження цивільних суден гирлом Бистрим до портів на Дунаї та на вихід — до територіального моря Румунії, рекомендованими шляхами. Поки рух суден можливий лише так, оскільки прохід через терморе України лишається заблокованим та замінованим рашистами.

Окремі ризики щодо можливого ураження власники суден беруть на себе.

Система спостереження за надводною обстановкою налагоджена, тож це дає можливість в разі будь-яких проявів агресії стосовно цивільних суден порушувати на міжнародному рівні питання відповідальності за такі злочини.

Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також імовірна атака стратегічною авіацією», — йдеться в повідомленні. 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

«Идея на грани фола». Почему слова Зеленского о восстановлении ядерного статуса являются давлением на Запад, но «абсолютно приемлемым» — ученый

Президент Владимир Зеленский пересказал свои аргументы при обсуждении с кандидатом в президенты США Дональдом Трампом темы приглашения Украины в НАТО, в частности сказал:«Какой же выход: или в Украине...

Одесский военный фотограф Константин Либеров получил престижную французскую премию

Украинский фотограф Константин Либеров из Одессы стал лауреатом Bayeux Calvados-Normandy Award –...

Транснаціональна компанія запускає нову контейнерну лінію в порт Великої Одеси

пише “Думська”.Вчора, 16 жовтня, перший контейнеровоз вийшов з Єгипту. Його прибуття очікується 22 жовтня. В компанії зазначили, що...

СБУ обезвредила российскую агентуру, работающую в Одессе и Донецкой области

По результатам спецоперации в Донецкой области и в Одессе задержаны три российских агента. Ими оказались жительница Краматорска и двое...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Рожеві фламінго відлітають з Одещини (відео)

ранні заморозки, які приніс з собою в Одеський регіон антициклон, рожеві фламінго вирішили покинути НПП «Тузлівські лимани» і...

Елена Шуляк: Ветеранам после войны необходимо дать возможность оказывать военные услуги за границей

Глава партии Елена Шуляк: После победы ветеранам необходимо дать возможность продолжить военную карьеруУкраинским ветеранам, которые по завершению полномасштабной войны...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас