Городская жизньЗавдяки звільненню Зміїного Україна зможе вивезти зерно,-Кубраков

Завдяки звільненню Зміїного Україна зможе вивезти зерно,-Кубраков

-

- Реклама -spot_img

Завдяки звільненню Зміїного Україна зможе вивезти зерно,-Кубраков

Звільнення Збройними силами України острова Зміїний – це не тільки про повернення української території та військовий успіх. Завдяки контролю над островом буде вирішена глобальна продовольча криза.

Про це Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав у Фейсбуці.

“Завдяки поверненню контролю над островом ми відкрили рух каналом гирла Бистре суднового ходу з річки Дунай до Чорного моря й зворотно. Це шлях до наших дунайських портів “Ізмаїл”, “Рені” та “Усть-Дунайськ”. Тепер судна, які заходитимуть в наші порти під завантаження агропродукцією, зможуть скористатися двома шляхами – румунським каналом Суліна та гирлом Бистре річки Дунай для виходу в Чорне море. Це суттєво розвантажить Суліну, безальтернативність та обмежена пропускна спроможність якої призводить до довготривалого простою суден на рейді”, — зауважив Кубраков.

За його словами, “розвиток логістичних маршрутів до дунайських портів є частиною нашої стратегії розвитку Дунайського портового кластеру, зокрема збільшення його експортного потенціалу, оптимізації роботи порту та будівництво допоміжної залізничної та дорожньої інфраструктури”.

“Від березня нам уже вдалося наростити перевалку зерна в дунайських портах до майже 1 млн тонн на місяць. З відкриттям руху каналом гирла Бистре ми очікуємо ще суттєвіше наростити перевалку в портах. Позитивну динаміку бачимо вже сьогодні”, — зазначив міністр.

За словами Кубракова, паралельно “нарощуємо логістичні потужності залізниці та автомобільного транспорту. Перевезення зерна залізницею ми уже збільшили в 2 рази, до понад 800 тисяч тонн, а вантажопотік на автомобільних пунктах пропуску зріс в 2,6 разів”.

“Ми усвідомлюємо, що цими важливими, але все ж тактичними кроками щодо подолання продовольчої кризи не зможемо оперативно замістити ті обсяги, які брали на себе морські порти. До повномасштабного вторгнення на них припадало понад 80% експорту аграрної продукції”, — підкреслив очільник Мінінфраструктури.

Він навів приклад, що “в червні нам вдалося експортувати орієнтовно 2,5 млн тонн агропродукції, що понад у 3 рази менше місячної потреби. Нам все ще потрібно вивезти близько 20 млн тонн зерна з минулого урожаю”.

За словами Олександра Кубракова, “це завдання, з яким ми могли б впоратися без морських портів, якби мали час. Проте нас підтискає новий урожай, для якого необхідно звільнити місце в наших зерносховищах, експортувавши заблоковані там обсяги”.

“На останніх переговорах у Стамбулі ми відчули певний прогрес, який розраховуємо розвинути у повноцінну домовленість з гарантіями безпеки від міжнародної спільноти. Уже для всього світу очевидно, що від цих переговорів залежить глобальна продовольча безпека, а для мільйонів людей в країнах Африки та Азії це ще й питання життя та смерті. За підрахунками ООН, таких людей понад 400 мільйонів”, — наголосив Олександр Кубраков.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

На Одессу надвигается еще один мощный ливень — юг области уже штормит

Еще одна волна ненастья надвинулась на Одесскую область. По состоянию на...

Россия атаковала авиабомбой жилой дом в Харькове — 35 человек ранены

Около часа назад Россия совершила очередной террористический акт против мирных жителей Харькова...

В Одесской области проводили в последний путь пограничника Сергея Дачева, погибшего на фронте

Вчера в Одесской области в городе Болград проводили в последний путь героя...

Люди на дахах авто та затоплені вулиці. Одесу накрила сильна злива

Cильна злива затопила Одесу 15 вересня. Дехто ховався від води, яка наринула, залізши на дахи авто.Про це повідомляє...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Армия рф вчера ударила по Одесской области двумя баллистическими ракетами

Российская армия вечером 14 сентября атаковала Одесскую область двумя баллистическими ракетами.Об этом сообщили в Воздушных силах ВСУ.По Одесской области...

Российская ракета убила в Одессе двух человек

 Сегодня вечером Россия атаковала мирный город Одессу баллистической ракетой с запрещенной кассетной боевой...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас