Городская жизнь"Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою": що...

«Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою»: що відомо про масове вбивство українських полонених

-

- Реклама -spot_img

"Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою": що відомо про масове вбивство українських полонених

Збройні сили російської федерації фактично здійснили терористичний акт в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Перехоплення СБУ підтверджує, що «обстріл» Оленівської колонії вчинили самі окупанти, намагаючись замаскувати попередній підрив вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на Генштаб ЗСУ та СБ України.

Сьогодні, 29 липня, вдень Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти, переслідуючи свої злочинні цілі, обстріляли виправну колонію в населеному пункті Оленівка. Після цього вони звинуватили Україну у скоєнні «воєнних злочинів».

Ще однією причиною таких дій рф, як вважають в Генштабі ЗСУ, була спроба приховати тортури над полоненими і розстріли, які були здійснені там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області.

Легенду росіян, що саме Україна вдарила по Оленівській колонії, спростував командувач Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України. Він повідомив, що по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

«Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах.

Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів», — підкреслили в Генштабі.

В той же час у розпорядженні СБУ з’явилось декілька перехоплень, які підтверджують, що «обстріл» Оленівської колонії вчинили самі окупанти.

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики так званої «днр» не вірять у версію російської пропаганди про те, що «обстріл» виправної установи в Оленівці здійснила Україна.

Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли підірвати будівлю з українськими полоненими, попередньо розмістивши вибухівку у приміщенні колонії. Зокрема, як стверджують в СБУ, жоден із очевидців не чув характерний свист підльоту ракети, а вибухи відбувалися самі по собі.

У відомстві зазначили, що перехоплені розмови підтверджують той факт, що рашисти розмістили свої установки «Град» неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні, очікуючи відповідь від ЗСУ. Втім жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики «днр».

В СБУ повідомили, що усі записи аудіоперехоплень будуть долучені в якості доказів до відповідного кримінального провадження, яке спецслужба вже відкрила за 438 статтею Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Наразі весь масив інформації досліджується слідчими СБУ.

Експерти також вже встигли ознайомитись з наявними у мережі відео, які зняли самі ж окупанти. На записах видно, що в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі, а її стіни «погасили» вибухові хвилі і «вберегли» сусідні приміщення.

Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишитися саме через «внутрішнє джерело» вибуху.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович підкреслив, що положення тіл загиблих українських полонених не типове для вибуху.

«Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки схоже на спробу прибрати сліди після подій, що відбулися в будівлі. Одна з головних ознак – люди в будівлі не розкидані як від вибуху, а схожі на обгорілі тіла, які були мертві на момент початку пожежі», — написав він у Twitter.

Загалом є безліч доказів того, що Збройні сили України не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. В СБУ наголошують, що усі заяви російської пропаганди про нібито обстріли з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією.

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови СБУ Василь Малюк заявив, що росії не вдасться зняти з себе відповідальність за цей кривавий злочин.

«Які б нісенітниці не вигадував ворог, аби виправдати себе, всім очевидно — саме рф винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші наявні докази. Я певен, що згодом доказова база буде тільки доповнюватись. Слідчі СБУ вже почали розслідування цього злочину в рамках відповідного кримінального провадження», — зазначив Василь Малюк.

Він підкреслив, що Служба безпеки зробить усе можливе, аби винні в «оленівському злочині» отримали заслужене покарання.

«Ми не пробачимо жодного рашиста — усіх чекає кара», — додав Василь Малюк.

В свою чергу засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що напередодні полонені бійці полку «Азов» були переведені в окрему будівлю. Також він підкреслив, що кожного причетного до масового убивства чекатиме незавидна доля.

«Бійці полку були переведені в окрему будівлю.

Була проведена пропагандистська робота — знятий людоїдський фільм про «Азовсталь».

Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину.

Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше — дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни.

Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством.

Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані», — написав він в Telegram

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Рада поддержала новое постановление о переименовании 327 населенных пунктов, но не затронула город в Одесской области

Верховная Рада Украины поддержала новое постановление о переименовании 327 населенных пунктов. Накануне голосования за предыдущее постановление провалили.Об этом сообщил...

ВСУ расширили плацдарм в Курской области, а рф продвинулась на Донбассе – ISW

Украинские военные продвинулись в Курской области. В то же время российские захватчики давят вдоль линии Купянск - Сватово -...

Одесская опера презентует новую программу «Опера, мюзикл и джаз»

Что является причиной популярности тех или иных событий? Знакомые, любимые мелодии? Чудесные...

Самый мощный дальнобойный удар по России: взорвались боеприпасы на миллиарды долларов

Вчера Украина нанесла мощнейший дальнобойный удар в глубину территории россии —...
- Advertisement -spot_imgspot_img

На одесском вокзале вместо Утесова будут включать песню Монатика «А что?»

 «Укрзализныця» вместе с украинским популярным певцом Монатиком запускает проект по замене звуковой...

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Советуем прочитать

ВСУ расширили плацдарм в Курской области, а рф продвинулась на Донбассе – ISW

Украинские военные продвинулись в Курской области. В то же...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас