Городская жизньЗ 1 серпня одесити не зможуть купувати антибіотики без...

З 1 серпня одесити не зможуть купувати антибіотики без рецепту

-

- Реклама -spot_img

З 1 серпня одесити не зможуть купувати антибіотики без рецепту

На всій території України, за виключенням тимчасово окупованих територій та районів бойових дій, з 1 серпня аптеки відпускатимуть антибіотики тільки за рецептом. В Одесі всі медзаклади підключені до електронної системи охорони здоров’я та готові до виписки електронних рецептів на антибіотики.

Про це повідомила пресслужба міськради.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, з 1 серпня аптеки будуть відпускати антибіотики тільки за рецептом. Таке рішення є частиною євроінтеграційних процесів України та має допомогти у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання рецептурних лікарських засобів, а також зменшить обіг паперових документів.

Відпуск за рецептом розповсюджується на всі препарати, які відносяться до антибактеріальних лікарських засобів в усіх формах, в тому числі на очні краплі, топічні антибіотики тощо.

Рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Відпуск електронних рецептів зможуть здійснювати лікарі усіх рівнів медичної допомоги, незалежно від форми власності закладу, за умови підключення закладу та його працівників до електронної системи.

До кінця поточного року триватиме перехідний період, у який працюватимуть як електронні, так і паперові рецепти. У цей час, якщо лікар виписує електронний рецепт, він роздруковує до нього інформаційну довідку на випадок, якщо пацієнт хоче придбати препарат в аптеці, яка ще не підключена до електронної системи.

З 1 січня 2023 року всі рецепти на антибіотики будуть електронними. До цього часу всі аптеки мають підключитися до електронної системи.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....

Советуем прочитать

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по...

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас