Городская жизньОрганізатора замаху на одеського громадського активіста заочно засудили до...

Організатора замаху на одеського громадського активіста заочно засудили до 15 років ув’язнення

-

- Реклама -spot_img

Організатора замаху на одеського громадського активіста заочно засудили до 15 років ув'язнення

За матеріалами спецслужби Приморський районний суд міста Одеса заочно засудив до 15 років позбавлення волі організатора замаху на громадського активіста.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, у травні 2014 року зловмисник спланував замах на викрадення i незаконне позбавлення волi місцевого активiста. Для цього він залучив трьох спільників, які погодились вчинити злочин за 8 тис. доларів США. Крім того, організатор забезпечив виконавців зброєю з глушником, боєприпасами, автотранспортом та місцем переховування.

Встановлено, що за жертвою зловмисники організували візуальне стеження для збору персональної інформації. Мотивом злочину стали політико-ідеологічні переконання. Жертва — проукраїнський одеській громадський діяч, а організатор замаху та спiвучасники — активні учасники руху «антимайдан».

За задумом зловмисників «ліквідація» активіста мала набути значного суспільного резонансу та спровокувати загострення політичної обстановки, масові порушення громадського порядку в регіоні. Злочинці прагнули привернути увагу громадськості до своїх iдейних переконань щодо насильницької зміни державної влади в країні, порушення державних кордонів та створення на території пiвденно-схiдних регiонiв України псевдодержавних утворень. Їхній план зірвали співробітники СБУ, які затримали трьох членів групи у спальному районі Одеси.

Під час затримання зловмисники намагалися чинити збройний опір. Наразі вони отримали обвинувальні вироки суду за низькою статей Кримінального кодексу України. Відтоді організатор замаху переховуваєтся вiд органiв досудового розслідування та суду на тимчасово окупованій території України.

Суд визнав зловмисника винними у вчиненні злочинів, передбаченихч ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 258 та п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу Украiни.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....

Советуем прочитать

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по...

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас