Городская жизньСБУ затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси

СБУ затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси

-

- Реклама -spot_img

СБУ затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси

Читать на русском

Служба безпеки затримала ще одного агента спецслужб рф в ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. Зловмисник розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Також він відпрацьовував вороже завдання щодо збору установчих даних на українських захисників та фотофіксації їх зовнішності. Відповідні матеріали окупанти планували використати для проведення диверсій та інформаційно-психологічних операцій проти оборонців міста.

Крім того, загарбники намагались отримати від свого поплічника координати місць базування особового складу, військової техніки та озброєнь ЗСУ для проведення ракетних ударів.

СБУ затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси

За даними слідства, російським агентом виявився місцевий житель, якого спецслужби рф залучили до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення. Передумовою для ворожого вербування стала активна прокремлівська позиція зловмисника, яку він неодноразово оприлюднював серед оточуючих та у соцмережах. Для комунікації з агресором він використовував різні месенджери, у тому числі анонімний Телеграм-канал.

У результаті оперативних дій, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили ворожий агентурний зв’язок і затримали зловмисника в Одесі. Під час обшуку у нього виявили мобільний телефон з доказами прихованого листування з представником спецслужб країни-агресора.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....

Советуем прочитать

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по...

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас