Городская жизнь247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні,...

247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, — онлайн

-

- Реклама -spot_img

247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн

Сьогодні 28 жовтня, п’ятниця. Триває 247 доба героїчного спротиву українського народу російській навалі.

Ворог зосередив свої зусилля на утриманні Херсону, та кидає всі резерви на захоплення Авдіівки та Бахмуту. Проте кожного дня Збройні Сили України відбивають атаки росіян.

На жаль, російське керівництво знову і знову віддає накази про обстріли критичної інфраструктури України. Вчора в результаті обстрілу Київської області значно погіршилась ситуація з енергетичною безпекою.

Тож економимо світло, допомагаємо армії. Віримо в ЗС! Стежимо за подіями в країні онлайн.

9.01 За 27 жовтня стало відомо про 4 мирних жителів Донеччини, убитих росіянами: 3 у Бахмуті та 1 у Святогірську.

247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, — онлайн, фото-1

Крім того, правоохоронці виявили тіла 5 цивільних, які загинули під час окупації — у Шандриголовому.

Ще 9 людей за вчора отримали поранення.

9.00 Місію ЄС з навчання українських військових очолив польський генерал Пьотр Тритек, який зараз є командиром 11-ї Люблінської бронекавалерійської дивізії.

247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, — онлайн, фото-2

Підготовка українських військових концентруватиметься на штабних навчаннях, тренуваннях з організації матеріально-технічного забезпечення, надання медичної допомоги, а також підготовці української армії до дій у разі застосування біологічної, хімічної або ядерної зброї.

8.41 Пентагон надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 275 мільйонів доларів США, інформує Associated Press із посиланням на американських офіційних осіб

8.40 Голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що 27 жовтня росіяни обстріляли 5 громад області.

Зранку росіяни випустили 25 снарядів по одному з сіл Новослобідської громади. У результаті пошкоджено лінію електропередач та два цивільних будинки.

Близько 9 ранку випустили 35 мін по одному із сіл Білопільської громади.

Також били з артилерії по території Хотінської громади після 10 ранку. Мінометний вогонь, 15 прильотів. І це додатково після ранкового обстрілу громади, внаслідок чого постраждало одне із сіл.

Увечері росіяни з мінометів обстрілювали територію Зноб-Новгородської громади – усього 16 приходів та Великописарівської громади – 8 приходів з АГС. Також відкривали вогонь з кулеметів.

8.38 Вороже корабельне угруповання в Чорному морі нараховує 11 кораблів та катерів, маючи напоготові 24 «Калібри», повідомляє оперативне командування «Південь»

8.28 Росіяни накрили вогнем три громади — Нікопольську, Марганецьку та Червоногригорівську на Дніпропетровщині, повідомив очільник ВЦА Валентин Резніченко.

Людей не зачепило.

У Нікополі пошкоджені з десяток багатоповерхових та приватних будинків. Обірвані лінії електропередач.

У Червоногригорівській громаді понівечені дачні будинки та електромережі. Без електрики майже 1 000 родин. Енергетики уже стали до відновлення.

247 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, — онлайн, фото-3

8.00 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Андріївка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар’їнка, Невельське, Новобахмутівка, Первомайське, Яковлівка Донецької області.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі річки Дніпро, активно веде повітряну розвідку.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Протягом доби противник завдав п’ятнадцять авіаційних та один ракетний удар, здійснив понад сорок обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам’янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області та Мар’їнка і Павлівка на Донеччині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосування ударних БпЛА.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

на Сіверському та Слобожанському напрямках – з території російської федерації, із використанням артилерії різних типів, у районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Водолаги, Гірки, Писарівка і Рижівка Сумської області та Вільхуватка, Вовчанськ, Охрімівка і Стариця Харківської області; на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дружелюбівка, Петро-Іванівка Харківської області; Зарічне, Ямполівка Донецької області та Макіївка і Невське на Луганщині; на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Верхньокам’янське, Опитне, Роздолівка, Соледар, Майорськ та Яковлівка; на Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли у районах 15 населених пунктів. Серед них — Білогір’я, Гуляйполе, Дорожнянка, Запорізької області та Вугледар, Новосілка, Павлівка і Пречистівка Донецької області. На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили та техніки противника за попередні дні. Так, в Запорізькій області знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 військовослужбовців. На тимчасово зайнятій території Херсонської області відзначено доставку до лікувальних закладів близько 100 поранених окупантів.

Командування російських окупаційних військ, з метою уникнення панічних настроїв серед особового складу, всіма шляхами намагається приховати реальні втрати військовослужбовців.

Триває так звана “евакуація” з тимчасово зайнятої території Херсонської області. Значна увага приділяється вивезенню медобладнання та майна, як кажуть окупанти, “націоналізованих” підприємств. Так, з населеного пункту Білозерка, обладнання місцевої лікарні вивозиться до міст Скадовськ та Генічеськ. В той же час, відзначається посилення угруповання ворога на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1000 осіб. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 3 опорних пунктів та 5 позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 ворожих гелікоптера

Ка-52 та один штурмовик Су-25.

Українські ракетні війська і артилерія уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та 1 склад з боєприпасами противника.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

ВСУ расширили плацдарм в Курской области, а рф продвинулась на Донбассе – ISW

Украинские военные продвинулись в Курской области. В то же время российские захватчики давят вдоль линии Купянск - Сватово -...

Одесская опера презентует новую программу «Опера, мюзикл и джаз»

Что является причиной популярности тех или иных событий? Знакомые, любимые мелодии? Чудесные...

Самый мощный дальнобойный удар по России: взорвались боеприпасы на миллиарды долларов

Вчера Украина нанесла мощнейший дальнобойный удар в глубину территории россии —...

На одесском вокзале вместо Утесова будут включать песню Монатика «А что?»

 «Укрзализныця» вместе с украинским популярным певцом Монатиком запускает проект по замене звуковой...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас