відзначила директор інституту, член-кореспондент НААН України Ірина Ковальова.[/quote]
У рамках фестивалю пройшла наукова конференція, а також професійна та «народна» дегустації презентованих зразків вина, вироблених з «Одеського чорного».
Професійний дегустаційний конкурс зібрав 24 вітчизняних виробників вина, а команда висококваліфікованих членів журі мала змогу оцінити 45 зразків виноробної продукції отриманої з сорту винограду Одеський чорний (вина рожеві сухі, вина червоні сухі, вина червоні напівсолодкі, вина червоні солодкі, містелі та спиртові дистиляти).
Учасники фестивалю запропонували запровадити Національний день «Одеського чорного» та щорічно відзначати його 5 травня.
[quote]Міжнародний Бессарабський економічний форум вразив організацією та змістом (фото)[/quote]