НовостиКонвертація російських рублів: за матеріалами БЕБ судитимуть жителя Одещини

Конвертація російських рублів: за матеріалами БЕБ судитимуть жителя Одещини

-

- Реклама -spot_img

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області завершили досудове розслідування у справі щодо незаконної діяльності, пов’язаної з конвертацією грошей, обіг яких заборонено на території України.

Встановлено, 32-річного жителя Одещини, який всупереч заборонам встановленими нормативно-правовими актами України, здійснював обмін російських рублів та електронних грошей через  онлайн-обмінники. Займався фігурант незаконною діяльністю близько одного року. Використовував банківські картки країни-агресора.

Вказані обмінні операції проводились з використанням платіжних карток підконтрольних осіб та документів на переказ, без дозвільних документів і ліцензій.

Для розширення своєї клієнтської бази розміщував відео-звіти та інструкції щодо конвертації електронних грошей на платформі відео-хостингу YouTube і соціальній мережі Telegram.

 — Важливим є те, що операції з криптовалютою частіше почали використовувати у своїй незаконній діяльності бізнесмени, які мають на меті ухилення від сплати податків. Так, дедалі частіше ми в своїй діяльності стикаємось з випадками фактичних розрахунків за експортними та імпортними контрактами за допомогою криптовалюти, що в свою чергу дає змогу не відображати зазначені операції в бухгалтерській та податковій звітності, та як наслідок не сплачувати податки та інші загальнообов’язкові платежі. На жаль, непоодинокі випадки використання криптовалюти з метою незаконного конвертування російських рублів та виведення коштів на територію країни-агресорки, — зазначив керівник Територіального управління БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

В результаті обшуків у приміщеннях, де горе-валютчик проживав та які використовував, співробітники БЕБ вилучили чорнові записи, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, в тому числі банківських установ рф, SIM картки, кошти, отримані в результаті незаконної діяльності.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....

Советуем прочитать

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по...

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас