Городская жизнь112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні,...

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, — онлайн

-

- Реклама -spot_img

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

Сьогодні 15 червня, середа. Триває 112 доба повномасштабної війни, яку веде росія проти України.

Тривають надважкі бої на сході України. Незважаючи на перевагу у силі і техніці, російській армії не вдається просуватися далі. Навіть більше, на Бахмутському, Новопавлівському напрямках ми посунули ворога. 

Чекаємо на ленд-ліз і на результати зустрічі глав країн світової коаліції Рамштайн-3, яка відбудеться сьогодні. Стежимо за подіями в країні онлайн.

14.42 Служба безпеки України заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на Донбасі. 

Незаконний бізнес організувала керівниця компанії, яка укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем. Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.

14.33 Увечері міністри оборони країн НАТО оголосять про виділення Україні нової військової допомоги, зокрема важкого озброєння та далекобійної артилерії, заявив  генсек НАТО Столтенберг.

Він також додав, що НАТО готує план переведення української армії з пострадянського озброєння на зброю альянсу.

12.31 Росіяни знову звинуватили Україну в обстрілі Курської області. Нібито під вогонь потрапив пункт пропуску «Крупець» у Рильському районі.

Про це повідомив губернатор російської області Роман Старовойт у своєму Telegram-каналі.

За його словами, обстріл нібито стався вранці в середу, 15 червня.

12.29 10-річний хлопчик Остап із Шепетівки, що на Хмельниччині, заощадив 300 доларів, щоб допомогти українським захисникам. Хлопець розповів, що ці кошти він збирав, щоб придбати портативний зарядний пристрій на сонячній батареї для зенітників.

Про це повідомили в повітряному командуванні «Захід».

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

11.45 Львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада 13 червня встановила артилерійський рекорд, знищивши, зокрема, два ворожі комплекси РСЗВ, “Ураган”, БТР, бронеавтомобіль “Тигр” та склад з боєприпасами. Про це повідомляється у Facebook-сторінці бригади.

Попередній рекорд львівські десантники встановили у травні, коли російські окупанти намагалися встановити понтонну переправу через річку Сіверський Донець – протягом двох діб підбили 73 одиниці ворожої бронетехніки (танки, БМП, БМД, МТЛБ, БТР).

11.39 В Украине ликвидирован один из российских военных журналистов и пропагандистов «русского мира» и «спецоперации» — Сергей Постнов. Об этом сообщает в Телеграмм-канале спикер Одесской военной администрации Сергей Братчук. Информацию также подтвердили в российских СМИ, ссылающихся на Совет ветеранов центрального аппарата.

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

11.36 За минулу добу 14 червня російські окупанти продовжили обстрілювати райони Харківської області. Семеро мирних жителів отримали поранення.

Про це у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

За його словами, у самому Харкові обстрілів не зафіксували.

11.29 Українці у мобільному застосунку «Дія» (41%) та на інших платформах проголосували за дизайн «Трактор, що тягне танк», тож саме він став переможцем і буде надрукований на нових воєнних марках «Укрпошти»

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

11.27 У Покровську на Донеччині російські загарбники у ніч на 15 червня обстріляли залізничні колії, через що зруйновано вагон з гуманітарною допомогою. Загиблих та травмованих немає

Про це повідомив Покровський міський голова Руслан Требушкин.

10.40 В російському Воронежі розгорнулася кампанія з «мобілізації людського резерву» – містян вербують до лав збройних сил держави-агресора для участі у війні в Україні, пишуть Наші гроші.

Агітація проводиться в громадському транспорті. Крім того, жителям міста телефонують додому і запрошують на бесіди у військомати. У військоматах  співробітники цікавляться, де працюють молоді люди, чи не хочуть вони вирушити на військову службу. Зарплату обіцяють від 8000 рублів на день (для переведення сум у гривні діліть приблизно на три). При пораненні обіцяють виплатити по 3 мільйона рублів, а в разі загибелі – 5 мільйонів родині.

10.37 У Чорнобаївці зранку в районі місцевого ринку стався вибух. Є загиблі та травмовані, кількість уточнюється, повідомили місцеві жителі.

10.29 Співробітників поліції з Ростовської області (РФ) відправляють у відрядження на окупований Донбас. Повідомляють «Наші гроші» з посиланням на російське видання «161.RU».

Відрядження на Донбас почалися в березні. В основному направляють у великі міста: Луганськ, Донецьк, Макіївку, Горлівку та інші.

9.56 Через санкції у росії розпочався дефіцит картону  для харчової упаковки, пише Укрінформ.

Проблеми виникли після ухвалення ЄС п’ятого пакета санкцій, який набув чинності 9 квітня. Обмеження зазнала продукція шведського виробника упаковки Tetra Pak. У компанії є локалізоване виробництво у росії, але для нормального функціонування необхідно постачати імпортні пакувальні матеріали та компоненти.

9.55 За перші 100 днів загарбницької війни в Україні Росія витратила більшу частину свого військового потенціалу, тому через кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ, крім того, в країні-агресорі можлива загальна мобілізація.

Пише Bloomberg з посиланням на високопоставлені джерела в ЄС

9.20 Херсон н незламний. Так діють херсонські партизани

112 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, — онлайн, фото-1

9.13 Збройні сили України знищили  склад боєприпасів та центр ремонту техніки російських військ у Новій Каховці — радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

9.09Уночі російські війська з «Ураганів» обстріляли житловий сектор Апостолового на Дніпропетровщині: четверо людей загинули, ще одна — отримала поранення.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Труханов показово наказав знести літній майданчик кафе на 2 столики

Мэр Одессы Геннадий Труханов снова проявил моральные качества, которые не вызывают доверия, а соответствуют скорее лицемерию....

Официально: Нестандартными способами сбили 2 вражеских дрона, – Силы обороны юга Украины.

Силы обороны юга подтвердили использование малой авиации против дронов."Сегодня в небе над Одесской областью с применением легкомоторной авиации, во...

Евлаш рассказал об особенностях ночного массированного удара РФ по Украине

Спикер Воздушных Сил ВСУ Илья Евлаш в http://odessamedia.nethttps://www.youtube.com/watch?v=CwQl49tDPTk телемарафона рассказал об особенностях массированной атаки оккупационных войск во время атаки...

В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)

В Одессе открылась выставка актуального искусства KVITEN, которая продлится до 19 мая...
- Advertisement -spot_imgspot_img

По Украине ночью рашисты выпустили 34 ракеты – атаковали энергетику, больницы и военный аэродром

Минувшей ночью россия совершила очередную массированную ракетную атаку по Украине. Целью рашистов были объекты инфраструктуры, энергетические объекты, общественные...

Завтра в Одессе будет перекрыто движение транспорта из-за спортивных соревнований

В связи с проведением соревнований Seaside Marathon Odesa, завтра с 7:00 до 14:00 будет перекрыто движение транспорта в части...

Советуем прочитать

Труханов показово наказав знести літній майданчик кафе на 2 столики

Мэр Одессы Геннадий Труханов снова проявил...

Официально: Нестандартными способами сбили 2 вражеских дрона, – Силы обороны юга Украины.

Силы обороны юга подтвердили использование малой авиации против дронов."Сегодня...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас