Городская жизнь117 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні...

117 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні та на Одещині, — онлайн

-

- Реклама -spot_img

117 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні та на Одещині, - онлайн

Сьогодні 20 червня, понеділок. Триває 117 доба героїчного протистояння українського народу російській федерації, яка розв’язала жорстоку та несправедливу війну проти України.

Контрнаступ ворога захлинувся. Армія російської федерації не в змозі захопити навіть Луганську область. Але і у України поки не вистачає сил та ресурсів, щоб піти у контрнаступ та почати визволяти території на сході.

Останніми днями ворог посилив використання авіації майже на всіх напрямках. Знову обстрілює Харківщину, Миколаїв, Одесу, Сумщину, Дніпропетровщину.

Боротьба триває. Ми стежимо за подіями в країні в режимі онлайн.

14.43Збройні сили України завдали удару по бурових платформах у Чорному морі, які були захоплені Росією після окупації Криму у 2014 році.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

Так званий «глава» Криму Сергій Аксьонов стверджує, що врятовано 5 людей, троє з них поранені. Пошуки решти продовжуються.

14.37Рятувальники знайшли тіло третього загиблого внаслідок ракетного удару по нафтобазі у Новомосковському районі Дніпропетровської області.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, вогнеборці продовжують гасити полум’я, працюють уже понад 42 години.

13.52 ЗСУ відкинули окупантів з першої лінії оборони в Херсонській області, заявив радник голови Херсонської військової адміністрації, військовослужбовець ЗСУ Сергій Хлань.

За його словами, зараз ворог укріплюється на другій і третій лінії оборони.

12.51Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель назвав воєнним злочином те, що росія блокує українське зерно і не дозволяє його вивезти. «Неймовірно, неможливо уявити, що мільйони тонн пшениці залишаються заблокованими в Україні, а в решті світу люди страждають від голоду. Це справжній воєнний злочин. Я не уявляю, щоб це й надалі тривало. В іншому разі це буде чимось, за що Росія повинна понести відповідальність», — зазначив Боррель.

12.25У захопленому Херсоні партизани розстріляли окупантів, які вирішили поїсти шашлик в одному із закладів на набережній.

Про це повідомляє оперативне командування Південь.

Внаслідок інциденту двоє окупантів загинули, ще один був поранений і зараз перебуває в одній із лікарень в окупованому Криму.

12.22 ЗСУ відкинули окупантів з першої лінії оборони в Херсонській області, заявив радник голови Херсонської військової адміністрації, військовослужбовець ЗСУ Сергій Хлань.

За його словами, зараз ворог укріплюється на другій і третій лінії оборони.

12.20ЗСУ втратив контроль над селом Метьолкіне на Луганщині. Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки.

За даними Гайдая, українські захисники мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає. Лисичанськ ворог нищить, наперед розуміючи, що оборону міста не подужає.

9.39Російські окупанти з артилерії обстріляли Середино-Будську громаду Сумської області – зафіксовано 30 прильотів. Жертв та руйнувань немає. Про це повідомив голова ОВА Дмитро Живицький.

9.20Російські війська у ніч на 20 червня намагалися завдати ракетного удару по Білгород-Дністровському району Одеської області, а вранці – по Одесі, проте ракети силами ППО було знищено в повітрі. Про це повідомляє ОК «Південь».

«Повідомлення про вибухи в Одесі почали надходити від жителів о 07:20. За годину-півтори до цього також повідомлялося про роботу ППО в області. Повітряна тривога на Одещині оголошувалася з 07:19 до 07:34, а також вночі з 02:37 до 02:51», — інформує «Українська правда».

Місцеві Telegram-канали повідомляли, про дим  і «приліт» в Одесі, але за іншою інформацією стовп диму виник через пожежу на підстанції, а не ракетний удар.

8.48 Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому звернення наголосив, що тиждень, який сьогодні настав, буде історичним для України, і очікується посилення ворожої активності.

 «Завтра починається справді історичний тиждень, коли ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидатства для України. Вже маємо позитивне рішення Єврокомісії, наприкінці нового тижня буде відповідь Європейської ради.

Я думаю, для всіх очевидно, що від 1991 року було небагато настільки доленосних рішень для України, як очікуємо ми зараз. І я впевнений, що інтересам всієї Європи відповідає тільки позитивне рішення.

Очевидно, варто очікувати від Росії посилення ворожої активності спеціально, показово саме цього тижня. І не тільки проти України, але й проти інших країн Європи. Ми готуємось, ми готові. Попереджаємо партнерів».

8.28 Український уряд співпрацює з керівництвом фаст-фуд мережі McDonald’s над тим, аби відновити роботу ресторанів в Україні найближчим часом.

Про це на facebook-сторінці написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

8.27 Вночі ворог випустив ракети по Харкову та населених пунктах передмістя. В результаті пошкоджені приватні будинки, господарські споруди та гаражі, приміщення навчального закладу в місті Люботині, повідомив  начальник ГУ НП у Харківській області Володимир Тимошко

У селі Іванівка внаслідок вибуху снаряду поранення отримали троє дітей.

8.26 Укрзалізниця призначила евакуаційний потяг на 20 червня – з Покровська до Львова.

Потяг 234/233 відправиться о 16:30 за маршрутом Покровськ – Дніпро – Львів.

8.23 Росіяни завдали авіаударів  по околицях Лисичанська, у Сєвєродонецьку тривають бої. Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Авіаційні удари російської авіації спричинили значні руйнування житлового фонду в Гірському та Врубівці, в Лисичанську обстріляні декілька адміністративних будівель, в Сєвєродонецьку – бої.

«Ворог тричі атакував з повітря – в районах Білої Гори, Мирної Долини і одного зі зруйнованих мостів, що з’єднує Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Непридатні для переміщення мости окупанти обстрілюють регулярно, добиваючи залишки інфраструктури. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький. Також в Сєвєродонецьку під вогонь противника потрапила територія заводу «Склопластик» та полігону рятувальників», – ідеться в повідомленні.

8.04 Вночі армія російської федерації обстріляла Криворізький район Дніпропетровської області. Згорів будинок. Постраждалих немає.

117 день повномасштабної війни. Все,що відбувається в країні, — онлайн, фото-1

8.02 Вранці пролунали вибухи в Одесі. 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистикой

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистической ракетой, вероятно, «Искандер-М».Об этом сообщили силы обороны юга.Также был сбит разведывательный...

Обязательная проверка. Без каких документов мужчин теперь не выпустят за границу

Новый закон о мобилизации вступает в силу уже сегодня, 18 мая. В связи с чем для некоторых украинских мужчин...

В Одесской области 55-летний мужчина изнасиловал 12-летнюю девочку и подарил ей часы за молчание

В Одесской области в Килии полицейские задержали 55-летнего мужчину, обоснованно подозреваемого в изнасиловании...

Количество пострадавших увеличилось до 5 человек

Пока известно о пяти пострадавших в результате российского обстрела Одессы, заявил глава Одесской ОВА Олег Кипер.В Одесском районе на...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Минобороны запускает приложение Резерв+ для обновления данных онлайн

Министерство обороны Украины с 18 мая запускает мобильное приложение Резерв+ для  с целью обновления учетных данных в онлайн-режиме. Как говорится...

Десятки дронов атаковали рашистов – пылают нефтебаза, НПЗ и электроподстанция

Минувшей ночью украинские дроны-камикадзе атаковали как минимум четыре объекта рашистов. Взрывы...

Советуем прочитать

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистикой

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистической ракетой,...

Обязательная проверка. Без каких документов мужчин теперь не выпустят за границу

Новый закон о мобилизации вступает в силу уже сегодня,...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас