Городская жизньВідбудувати надію для українців, яких війна позбавила дому: фонд...

Відбудувати надію для українців, яких війна позбавила дому: фонд «Запорука» розпочинає реконструкцію житла для вимушених переселенців на Львівщині

-

- Реклама -spot_img

Відбудувати надію для українців, яких війна позбавила дому: фонд «Запорука» розпочинає реконструкцію житла для вимушених переселенців на Львівщині

Новини компаній

30 квартир-студій для постраждалих родин завдяки реновації гуртожитку – проект, який до 1 листопада реалізує команда благодійного фонду «Запорука» спільно з італійськими партнерами-фундаціями Soleterre Onlus та Rosa Pristina.

Після початку повномасштабного вторгнення росії Новояричівська селищна громада на Львівщині прихистила понад 2 тисячі українців з окупованих та територій, де ведуться бої. Серед переселенців – 580 дітей.

Родини знайшли тимчасовий прихисток вдома у місцевих мешканців. Громада допомагає з продуктами й предметами першої необхідності. Та належні умови для розміщення усіх сімей відсутні. Більше 150 людей, змушених покинути Донбас та південні регіони країни, живуть у шкільному приміщенні.

У вересні з відновленням навчального року або ці родини залишаться без даху над головою, або діти залишаться без школи.

У власності громади є старий гуртожиток у селі Неслухів, який після реконструкції та облаштування слугуватиме гідним житлом для постраждалих сімей.

«30 хай невеликих, але по-домашньому затишних квартир – з окремими кухнею та ванною кімнатою, оновлені місця загального користування, сучасний дитячий майданчик. Війна довела, що для українців немає неможливого. За єдиним винятком… Ми не в силах повернути тих, хто загинув. А от втримати на рідній землі тих, хто сьогодні втратив майже все, маємо. І точно зможемо, якщо створимо для них дім, де захочеться жити», – переконана засновниця та президентка благодійного фонду «Запорука» Наталія Оніпко.

Вартість реконструкції – 17 млн гривень, з яких вже зібрано 15 млн. Меморандум про сприяння та підтримку з керівництвом Львівської районної державної адміністрації підписаний та розпочато підготовчі роботи.

«Ідея створити житло для родин, які обирають свою країну, на базі вже наявного житлового фонду, який простоює, виникла після зустрічі з нашою підопічною родиною з Краматорська. Якраз тоді у хлопчика закінчувалося лікування у Львові. А подітися мамі з чотирма дітьми, двома котами та трьома собаками нікуди… Де жити, як жінці витягувати таку велику родину самій? Розуміння, що таких сімей сотні, стало поштовхом до дій. Ні, я не проти евакуації за кордон. Проте за умови, що людина має альтернативу вибору – залишатися чи ні», – ділиться Наталія Оніпко.

Долучитися до відбудови надії для постраждалих українських родин та підтримати проект навіть мінімальним внеском можна на сторінці кампанії «Запоруки» за посиланням https://razom.zaporuka.org.ua/campaign/140

Благодійний фонд «Запорука» 14 років підтримує родини онконедужих дітей і створює умови, аби сім’ї були разом під час лікування. Із 2009 року фонд надавав можливість проживати у центрі «Дача» дітям-пацієнтам Національного інституту раку та Охматдиту зі своїми рідними. Офіційне відкриття нової «Дачі» було заплановане в червні цьогоріч.

Евакуація дітей, хворих на рак, у відносно безпечні українські клініки та за кордон, забезпечення лікарень, які не припинили роботу, медикаментами, обладнанням, реанімобілями, психологічний супровід та реконструкція житла для вимушених переселенців – основні напрями діяльності «Запоруки» сьогодні.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

В Одессе выступит одна из самых популярных новых групп украинского шоубиза “100лица”

28 мая в Одессе в Филармонии состоится большой сольный концерт группы 100лица....

Зеленский рассказал, при каком условии будет возможно новое контрнаступление Украины

Президент Владимир Зеленский считает, что у Украины есть перспективы для нового контрнаступления, но сначала необходимо стабилизировать ситуацию на фронте.Об этом украинский...

Зранку ворог атакував Одещину балістикою

Протягом ночі сили ППО на Одещини знищили “шахед” та розвідувальний “Орлан-10”.Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомили у Силах...

В Музкомедии покажут британскую рок-оперу «Иисус Христос — superstar»

Одесский академический театр музыкальной комедии имени Михаила Водяного представляет впервые на украинской...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистикой

Утром оккупанты нанесли удар по Одесской области баллистической ракетой, вероятно, «Искандер-М».Об этом сообщили силы обороны юга.Также был сбит разведывательный...

Обязательная проверка. Без каких документов мужчин теперь не выпустят за границу

Новый закон о мобилизации вступает в силу уже сегодня, 18 мая. В связи с чем для некоторых украинских мужчин...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас