Городская жизньВ Одесі СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке займалося вимаганням...

В Одесі СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами

-

- Реклама -spot_img

В Одесі СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами

В Одесі Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, учасники якого в умовах воєнного стану тероризували мешканців регіону і вимагали гроші.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, банду очолював колишній посадовец правоохоронних органів. Фігуранти викрадали людей, чинили насильство та під штучними приводами систематично «вибивали» з потерпілих гроші. У разі несплати – погрожували фізичною розправою. Також зловмисники здійснювали розбійні напади та інші тяжкі злочини, які загрожували життю і здоров’ю людей. Крім того, вони використовували у своїй злочинній діяльності фальшиве посвідчення співробітника поліції.

Оперативники спецслужби отримали інформацію про підготовку учасниками банди розбійного нападу на місцеву жительку з метою заволодіння значною сумою грошових коштів. Через погрози вбивством зловмисники планували «вибити» з потерпілої гроші. Втім, оперативники спецслужби завадили цим «планам» та в результаті невідкладних слідчих дій затримали ватажка та активного учасника організованого злочинного угруповання.

Наразі їм повідомлено про підозри ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. У ході обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили докази протиправної діяльності.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання. Крім того, правоохоронці перевіряють причетність учасників угруповання до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Операцію із викриття і затримання зловмисників проводили співробітники Управління СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

СБУ предотвратила теракты, которые российское ГРУ планировало провести в Киеве на 9 мая

Служба безопасности Украины предотвратила теракты, которые планировало провести в Киеве на 9 мая российское Главное разведывательное управление. Об этом...

Два одесских чиновника поздравили всех с “Днем Победы”

На третий год войны уже все поняли, что россия использует так называемый...

Поліціанти відкрили вело-мото сезон

повідомила Патрульна поліція Одеської області.Найголовнішим завданням мотопатрульних буде реагування на ДТП з потерпілими, адже маючи навички з надання...

Жителя Одесского района приговорили к трем годам тюрьмы за поджог

В конце сентября прошлого года в одном из сел Авангардовской ОТГ пьяный мужчина поджег машину своего соседа после ссоры...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Україна нарощує експорт морським коридором

повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.Додамо, що на підході до портів ще 108 суден, які експортують...

На Днестровском лимане запустили пассажирский катер в Овидиополь – три раза в день за 250 грн

Как сообщил мэр Белгород-Днестровска Виталий Граждан, сегодня 10 мая возобновили перевозку...

Советуем прочитать

СБУ предотвратила теракты, которые российское ГРУ планировало провести в Киеве на 9 мая

Служба безопасности Украины предотвратила теракты, которые планировало провести в...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас