Городская жизньВ ОК "Південь" повідомляють, що Обстановка на південному напрямку...

В ОК «Південь» повідомляють, що Обстановка на південному напрямку фронту напружена

-

- Реклама -spot_img

В ОК "Південь" повідомляють, що Обстановка на південному напрямку фронту напружена

Обстановка на південному напрямку фронту досить напружена й динамічна у розвитку, але під стабільним контролем Сил оборони.

Про це повідомили в ОК «Південь». 

Противник зосереджує зусилля на організації псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. В кількох населених пунктах створені мобільні виборчі комісії. Облаштовані ділянки для голосування ретельно охороняються посиленими патрулями. Паралельно здійснюються подворові обходи із примушуванням місцевих мешканців долучитися до голосування.

Не припиняючи контрбатарейного протистояння, ворог продовжує спроби підтягнути резерви, намагається проводити ротації підрозділів, маневри силами та засобами на різних напрямках.

Протягом ночі наніс 2 авіаційних і 2 ракетних удари по наших позиціях та населених пунктах з цивільним населенням.

Продовжуються спроби атакувати портову інфраструктуру Очакова. По акваторії скеровано 2 ракети Х-31, випущені з винищувача Су-30. Люди не постраждали.

По Миколаєву і Миколаївському району знов били зенітно-ракетні системи С-300. Обстріляний парк Перемоги, в Воскресенській громаді пошкоджені житлові будинки, газогін, виникла пожежа. Постраждалих нема.

Перед світанком з реактивної системи залпового вогню «Ураган» обстріляно узбережжя водосховища в Червоногригорівській громаді. Без людських втрат. Але можливий розліт касет, які мають відтерміновану здатність ураження. Варто утриматися від відвідування цих територій, у випадку виявлення підозрілих або небезпечних предметів, викликати вибухотехнічні служби.

Марганецьку громаду ворог обстріляв з РСЗВ «Град». Влучено у хлібозавод, де виникла пожежа, в житлові райони, де пошкоджено кілька будинків та автівок. Поранено дві цивільні особи.

Нашою авіацією нанесено 3 удари по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 180 вогневих завдань. Знов закріплено вогневий контроль над Каховським мостом, в районі Антонівського мосту резерви ворожої техніки, що готувались до переправи в альтернативний спосіб суттєво послаблено шляхом нанесення вогневого ураження. В самому Херсоні атакований район зосередження ворожого озброєння та техніки, а в Бериславському районі ненесено удар по артилерійській батареї і пункту управління ворожими підрозділами, ще один пункт управління уражено в Генічеському районі.

Підтверджені втрати ворога складають: 14 рашистів, реактивна система залпового вогню «Ураган»,

2 зенітно-ракетних комплекси «Тор», склад боєприпасів в Золотій Балці. Решта результатів дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі складається з 15 кораблів та катерів. Зона їх маневрування незмінна – переховуючись від імовірного ураження, вздовж південно-східного узбережжя Кримського півострова. Склад, задачі та загрози – також без змін – 3 надводних та 1 підводний носії 28-ми «Калібрів» напоготові нанесення удару по всій території України.

Враховуючи імовірність повторних атак дронами-камікадзе, збереження загрози ракетних ударів та невгамовне бажання ворога тиснути психологічно на мирне населення, слід зважати на обов’язкові заходи безпеки.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

В Одессе произошел пожар в многоэтажке: из горящей квартиры спасли собвчку

Сегодня днем в Службу Спасения поступило сообщение о пожаре в Приморском районе Одессы по улице Каманина.Об этом сообщили в...

Уклонисты в Одесской области в ящике для белья пытались «проскочить» в Молдову

В Одесской области задержали дальнобойщика, который фурой переправлял украинцев за границу.Об этом сообщает ГПСУ.У "клиентов" он авансом просил $100,...

В Одесі зрадник отримав 15 років позбавлення волі

повідомила пресслужба суду.Відзначимо, що обвинувачений погодився співпрацювати з розвідувальними органами рф, виконувати їх спеціальні завдання на шкоду Україні,...

В 2024 году в Одессе создадут еще 25 км велодорожек

С 2021 г. в Одессе началась эпоха развития велоинфраструктуры. По состоянию на...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе разбирают поврежденную часть дома, где русский дрон унес жизни детей

В Одессе на улице Добровольского строители под наблюдением специалистов приступили к работе...

Сегодня на маршрутах Одессы вновь работает только 50 % электротранспорта

Электротранспорт продолжает работу в ограниченном количестве подвижного состава — 50%.Об этом сообщили в одесской мэрии.Происходит это в вязи с...

Советуем прочитать

В Одессе произошел пожар в многоэтажке: из горящей квартиры спасли собвчку

Сегодня днем в Службу Спасения поступило сообщение о пожаре...

Уклонисты в Одесской области в ящике для белья пытались «проскочить» в Молдову

В Одесской области задержали дальнобойщика, который фурой переправлял украинцев...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас