Городская жизньЯкі квартири можна придбати в Одесі за іпотекою під...

Які квартири можна придбати в Одесі за іпотекою під 3%

-

- Реклама -spot_img

Які квартири можна придбати в Одесі за іпотекою під 3%

В Одесі можна купити квартири за умовами пільгової іпотеки під 3%, яку запустили в Україні у жовтні. Зробити це можуть військові, правоохоронці, медичні працівники та працівники освіти. 

Сервіс ЛУН дослідив, які квартири існують вже зараз.

УМОВИ ІПОТЕКИ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ

  • Перший внесок має бути не менше 20% від вартості квартири, а термін залишкових виплат від 1 до 20 років.
  • Площа квартири має бути не більше 52,5 квадратних метрів на одну людину та по +21 квадратних метрів на кожного члена родини.
  • Для людини без сім’ї в Києві вартість квадратного метру має бути не більше 46,7 тисяч гривень та максимальна сума кредиту до 2,45 мільйона гривень. Для Львова гранична вартість метру 39,8 тисяч гривень, а сума кредиту 2,09 мійльона гривень. Для Одеси 38,3 тисяч гривень та 2,01 мільйона відповідно.

ЦІНИ НА КВАРТИРИ В ОДЕСІ в середньому за 1-кімнатну квартиру просять 25 250 доларів, але середня ціна проданих – 23 тисяч доларів. За двокімнатні просять 30 650 доларів, а ціна придбаних – 29 тисяч доларів.

ЯКІ КВАРТИРИ МОЖНА КУПИТИ НА ІПОТЕКУ

Як зʼясували аналітики ЛУН, на пільгову іпотекою та з мінімальним першим внеском 20% людина без сім’ї може розраховувати на 1-2 кімнатну квартиру з ремонтом на вторинному ринку в Києві та Одесі, у Львові лише на 1-кімнатну кімнатну квартиру. Отримати квартиру більшої площі за цією програмою теж можливо, якщо збільшити розмір першого внеску.

Проте, якщо на іпотеку претендує сім’я, то за кожного члена додається 21 квадратний метр, відповідно, збільшується максимальна сума займу. Таким чином, сім’я з декількох людей за цією програмою вже може претендувати навіть на 2-3 кімнатну квартиру за мінімального першого внеску.

СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ КВАРТИРА В НОВОБУДОВІ БЕЗ РЕМОНТУ

Програма розповсюджується як на готове житло, так і на квартири ще на стадії будівництва, які коштують дешевше. У останньому випадку забудовник має реєструвати на квартиру майнові права (це нова процедура).

В Одесі варіантів готового житла від забудовників придатного для іпотеки з мінімальним першим внеском більше ніж в Києві та Львові, пише ЛУН. Є понад 30 житлових комплексів у майже всіх районах міста.

З жовтня в Україні стартувала державна пільгова іпотека «єОселя», яка є продовженням попередньої державної ініціативи «Доступна іпотека 7%». Скористатись пільговою 3% ставкою можуть військові, правоохоронці, медичні працівники та працівники освіти. З 2023 року планують розширити цей перелік категорій, які можуть претендувати на цю іпотеку.

Заявки на «єОселю» можна подати через сайт «Дія». Для цього необхідно заповнити форму, вказавши сімейний статус та загальний дохід сімʼї, дані за житло, котре хочете оплатити.

У програмі поки беруть участь пʼять банків: «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укргазбанк», «Глобус» або «Скай Банк».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по организации установки газопоршневых и/или газотурбинных установок на судах технического флота....

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться графики отключения света. Однако украинцев просят экономно потреблять электроэнергию. Об...

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...
- Advertisement -spot_imgspot_img

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....

Советуем прочитать

Украина готовится к установке плавучих электростанций

Кабинет министров на заседании 13 сентября утвердил меры по...

Будут ли украинцам выключать свет 19 сентября

В Украине в четверг, 19 сентября, не будут применяться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас