Городская жизньОбдурювали постраждалих від війни: на Одещині поліцейські викрили групу...

Обдурювали постраждалих від війни: на Одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників, ФОТО, ВІДЕО

-

- Реклама -spot_img

Обдурювали постраждалих від війни: на Одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників, ФОТО, ВІДЕО

Читать на русском

На Одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників, які привласнили більше 300 тисяч гривень з банківських карток українців.

Про це повідомили в нацполіції Одеської області.

Правопорушники заманювали громадян у свої тенета повідомленнями про виплати від міжнародної організації окремим категоріям населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. До допису було прикріплене посилання на сайт, який «крав» конфіденційну інформацію про наявні у відвідувачів банківські картки.

Викрили зловмисників оперативники ГУНП в Одеській області та слідчі Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеса.

Поліцейські встановили, що за хакерською схемою стоять 18-річний житель Білгород-Дністровського району, його знайомий-одноліток з Одеси та 40-річний батько останнього.

Оборудка полягала в наступному: через спеціально створений чат-бот громадянам розсилалися повідомлення «Дія. Допомога від ООН» з пропозицією отримати від держави грошову допомогу в сумі 2200 гривень і посиланням на фішинговий сайт з інтерфейсом, схожим на «Приват 24». Шахрайський вебресурс виманював у відвідувачів реквізити їхніх платіжних карток. Ними в подальшому користувалися під час покупок товару в інтернет-крамницях. Речі, придбані за гроші, отримані в незаконний спосіб, перепродувалися.

привласнили більше 300 тисяч гривень з банківських карток українців: на одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників

За місцями мешкання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, товар, придбаний за гроші потерпілих, накладні з поштоматів, де зловмисники отримували посилки, 20 тисяч гривень і 4800 доларів, виручені від продажу речей.

Обдурювали постраждалих від війни: на Одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників, ФОТО, ВІДЕО

привласнили більше 300 тисяч гривень з банківських карток українців: на одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисниківпривласнили більше 300 тисяч гривень з банківських карток українців: на одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників

Нині встановлено, що зловмисники здійснили 40 покупок в різних віртуальних магазинах на загальну суму більше 300 тисяч гривень. Кому належали гроші, правоохоронці частково встановили. Тож просимо громадян, які можливо постраждали від дій правопорушників, звернутися до поліції за номером «102».

Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, призначено комп’ютерно-технічну експертизу. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу.

За свої махінації чоловікам може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

«Для убезпечення себе від подібних випадків, не поспішайте вводити конфіденційну інформацію щодо платіжних карток. Порадьтеся з близькими, зв’яжіться з організаціями, від імені яких вам пропонують гроші, і уточніть інформацію. В усіх випадках, які викликають підозру, звертайтеся до поліції: там є фахівці, які добре знають, як протидіяти кіберзлочинам»,- наголошують поліціянти.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується підвищення рівня води.

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду справу щодо керівників комерційного та одного з...

В Одессе покажут танцевальные фильмы «Говори телом/Let the Body Speak», а затем проведут общение с танцорами

21 сентября в 18:00 в рамках проекта Говори телом/Let the Body Speak состоится показ коротких танцевальных фильмов...

Верховная Рада провалила голосование за переименование 333 населенных пунктов

Верховная Рада не поддержала постановление о переименовании названий 333 населенных пунктов Украины. За документ проголосовали только 208 народных депутатов....
- Advertisement -spot_imgspot_img

В одесском ботсаду состоится 13-й концерт. Возможно, последний в этом году

Классическая музыка – это отдых для души. Это наслаждение, к которому...

На Одещині спіймали браконьєрів з червонокнижним уловом

повідомляє “Українська Служба Інформації”.Середня вартість цієї риби становить близько 800 грн за кг, вона занесена до Червоної книги...

Советуем прочитать

На Одещині деякі водойми опинилися під загрозою забруднення

повідомляли, що днями на українській ділянці Дунаю очікується...

Розтрата майна державного оборонного підприємства на Одещині: БЕБ скерувало справу до суду

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас