Городская жизньЯка обстановка на півдні України станом на обід

Яка обстановка на півдні України станом на обід

-

- Реклама -spot_img

Яка обстановка на півдні України станом на обід

Читать на русском

Обстановка на півдні України залишається стабільно напруженою складною, але контрольованою. Противник продовжує тримати оборону та здійснює спроби вогневого ураження позицій підрозділів Сил оборони з метою стримання дій наших підрозділів та завдання руйнувань цивільній інфраструктурі.

Про це повідомив офіцер Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. 

Тривають спроби відновити активний рух через річку Дніпро.

Протягом ночі ворог наносив удари із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Під ранок атакував Баштанський район Миколаївщини зенітними ракетами системи С-300. Пошкоджено кілька житлових будинків, господарчі споруди. Постраждалих та загиблих немає.

З метою визначення позицій наших підрозділів для вогневого ураження та корегування вогню, ворог активно застосовує безпілотні розвідники. Протягом ночі повітряні шпигуни зафіксовано в Баштанському районі, що на Миколаївщині та в Бериславському і Херсонському районах Херсонщини.

Вночі, ворог атакував Одещину та Миколаївщину ударними дронами-камікадзе типу «Shahed-136». Шість безпілотників-самогубців знищено нашими воїнами-зенітниками. Один дрон влучив по портовій інфраструктурі у Миколаївському районі. Загиблих та постраждалих нема.

Парою гелікоптерів Ка-52 «Алігатор», ворог наніс авіаційний удар по позиціях наших підрозділів в Миколаївському районі. Без втрат.

Протягом ночі окупанти не припиняли терор мирних громад Нікопольщини. Червоногригорівська, Марганецька та Мирівська громади потрапили під щільний вогонь важкої артилерії 152 калібру та реактивних систем залпового вогню «Град. Пошкоджено декілька приватних будинків, газогін та електромережі. Без втрат та постраждалих.

Силами протиповітряної оборони в Нікопольському районі збито чотири дрони-камікадзе ворога.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі виконували вогневі завдання по визначених цілях, по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки. Зокрема, влучно уражено спостережний пункт ворога на півдні Миколаївського району.

В Херсонському районі наші воїни відмінусовали ворожий міномет 120 калібру. Решта втрат ворога в живій силі та техніці дорозвідуються.

У Чорному морі чисельність корабельного угрупування ворога складає 14 кораблів та катерів, які маневрують уздовж узбережжя Криму. Серед них 5 великих десантних кораблів та 3 носії крилатих ракет з сумарним залпом до півтора десятки «Калібрів».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Зеленский упразднил МСЭК. Где военным и гражданским оформить инвалидность?

Количество и масштабы коррупционных скандалов с должностными лицами медико-социальных экспертных комиссий (МСЭК) возрастают. У специалистов со скромными зарплатами правоохранители...

Предприятия повторно проверят на критичность для бронирования от мобилизации

В Украине решили провести повторную проверку предприятий, учреждений и организаций по их соответствию критериям для бронирования работников от мобилизации....

Олена Шуляк: Верховна Рада повністю підтримує План перемоги президента Зеленського

Верховна Рада повністю підтримує План перемоги, який розробив та запропонував президент України Володимир Зеленський. Ба більше, український парламент, зокрема...

Одесскую область посетила первая леди: Зеленская ознакомилась с питанием детей в школах

Одесщину с рабочим визитом посетила Первая леди Украины Елена Зеленская, чтобы ознакомиться...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Труханов завершил свою поездку по Европе в Страсбурге

Мэр Одессы Геннадий Труханов завершил свою 11-дневную рабочую поездку по Европе в...

В Одесском оперном театре состоится карнавал животных

Были ли вы когда-нибудь на карнавале? А если это действо еще...

Советуем прочитать

Зеленский упразднил МСЭК. Где военным и гражданским оформить инвалидность?

Количество и масштабы коррупционных скандалов с должностными лицами медико-социальных...

Предприятия повторно проверят на критичность для бронирования от мобилизации

В Украине решили провести повторную проверку предприятий, учреждений и...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас