Городская жизньЩо від Нового року очікують Зеленський, Залужний та...

Що від Нового року очікують Зеленський, Залужний та Буданов

-

- Реклама -spot_img

Що від Нового року очікують  Зеленський, Залужний та Буданов

Читать на русском

Україна здобуде перемогу у 2023 році, кінцем війни стане повернення на кордони 1991-го року. Але для цього потрібна зброя від союзників та щоб росіяни гостріше відчули війну.

Такі прогнози президента, головнокомандуючого ЗСУ та очільника Головного управління розвідки Міноборони України.

«Наступного року буде переломний момент, я знаю, що хоробрість українців та рішучість американців забезпечать свободу людей, які відстоюють свої цінності», — заявив Володимир Зеленський, виступаючи перед Конгресом США.

За словами президента, Україна здобуде перемогу у 2023 році, кінцем війни стане повернення на кордони 1991-го року, а влада готова повертати Крим та решту територій, окупованих Росією, й мирним шляхом. У жовтні Зеленський озвучив лідерам G7 «формулу миру», що складається з десяти пунктів, її підтримали головні партнери України, проте росіяни відмовилися вести переговори на її основі.

На початку вересня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський написали статтю, в якій, зокрема, поділилися прогнозами на 2023 рік. Серед основного:

потрібно продовжувати відновлювати власне виробництво високотехнологічного озброєння, потрібна зброя від союзників.

«На увазі мається не тільки і не стільки певні найменування, такі як, наприклад, ракета MGM-140B ATACMS Block 1A для РСЗВ Himars. Має бути застосовано комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації і Військово-морських сил ЗС України та інших складових їх могутності. Обговорення повинно вестись стосовно створення або нарощування спроможностей, а не виключно про кількість озброєння і обладнання для бригад, що плануються до переоснащення», — пояснюють генерали.

Ще одним з важливих моментів Залужний та Забродський вважають необхідність зробити для росіян «гострішим» відчуття реальності війни, і не тільки для мешканців прикордонних з Україною територій. Україна має усунути переваги рф у озброєнні великої дальності, чого можна досягнути знову ж таки у співпраці із західними партнерами.

«Наявність навіть самої загрози використання ЗС України засобів ураження відповідної досяжності буде примушувати РФ по-іншому розглядати і природу, і перебіг, і результат нашого протистояння», — кажуть генерали.

Також, в інтерв’ю виданню The Economist Валерій Залужний розповів про можливість повторного наступу росіян на Київ: «За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб… Росіяни готують близько 200 тис. нових військових. Я не сумніваюся, що за Київ вони ще раз візьмуться».

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов ж прогнозує, що війна закінчиться наступного року виходом України на її міжнародно визнані кордони. «Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках», — каже Буданов. Станеться це, на його думку, до кінця весни 2023 року.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Свежие новости

Экстренные отключения в Одесской области отменены

По состоянию на 09.00 в Киеве, Киевской области, в Одесской, Донецкой и Днепропетровской областях отменены.Об этом сообщили в...

В Одессе переселенца завербовала ФСБ – он готовил ракетные удары

СБУ задержала в Одессе 27-летнего переселенца из Энергодара. Он прожил полгода в...

В Одесі оголосили штормове попередження

14 та 15 травня в Одесі оголошено штормове попередження. Одеська міська рада закликала обмежити пересування містом та не...

Одесский ТЦК начал служебную проверку из-за избиения женщины на улице Греческой

Вчера вечером одесские телеграмм-каналы распространили информацию о случае избиения женщины мужчиной в военной форме. В сообщении говорилось,...
- Advertisement -spot_imgspot_img

«Чілдрен кінофест» завітає в Одесу

повідомляють організатори.Відзначимо, що покази в кінотеатрах та онлайн безоплатні за умови попередньої реєстрації.  Індивідуальна реєстрація (до 5 осіб) ...

В Одессе покажут фильмы Каннского кинофестиваля 2023 года

Ежегодно в мае во французском городе Канны начинается кинофестиваль – это один...

Советуем прочитать

- Advertisement -spot_imgspot_img

Вам также понравитсяПОХОЖИЕ НОВОСТИ
Рекоммендации для вас